Az Innovációs és Technológiai Minisztérium, az Agrárminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma Európa legnagyobb közlekedéssel összefüggő környezetvédelmi kampányához csatlakozva, „A vasút világa – „sínes” álmok!” címmel rajz-, fotó- és csoportos kreatív pályázatot hirdet 2021. július 15. határidővel. A kreatív pályázat támogatja a GYSEV Zrt., MÁV-VOLÁN Csoportés MÁV-HÉV Zrt.

A pályázók által beküldött alkotások bemutathatják az általuk elképzelt, ideális vasúti közlekedést vagy emlékeikben fellelhető vasúti utazás élményeit, legyen az múltbéli vagy jövőbe mutató illusztráció.  A pályaművekben ábrázolhatják többek között kedvenc mozdonyaikat, gyorsvonatokat, árut- vagy személyeket szállító vonatokat, TramTrain-eket, erdei kisvasúton pöfögő vasparipákat, villamosokat, nagy pályaudvarokat vagy kis megállóhelyeket, illetve mindehhez fűződő utazásaik emlékeit, melyhez csak saját fantáziájuk szabhat határt. A pályaműveket digitális formában várjuk JPG vagy PNG kiterjesztéssel szkennelve vagy fotózva. A fotóalkotásokat JPG kiterjesztéssel kérjük beküldeni.

A legsikeresebb művek alkotóit a minisztériumok és a támogatók által felajánlott díjakkal jutalmazzuk. A fődíjakon túl, a bírálóbizottság döntése alapján további értékes különdíjak találnak majd gazdára. Az eredményhirdetésre és a díjátadó ünnepségre az Európai Mobilitási Hét ideje alatt (2021. szeptember 16-22.) kerül sor.

A pályázati felhívás IDE KATTINTVA (https://www.kti.hu/emh-palyazat/) érhető el.

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.

További hírek

A VOLÁN Egyesülés fotópályázata

2023. október 2.
A közösségi közlekedés fotós szemmel” címmel hirdetett fotópályázatot a VOLÁN Egyesülés. Három kategóriában várják  16.…