• A KTI küldetése, hogy a fenntartható fejlődés szempontjait figyelembe véve – az EU közlekedéspolitikai irányelveit követve – folyamatosan fejlődő, biztonságos és versenyképes közlekedési környezetet alakítson ki hazánkban, mindezt az élhető környezet érdekében.
  • Elsőrendű feladatunk a közlekedési adminisztráció, és az ágazati szereplők döntéseinek adatokkal, tanulmányokkal, felkészítő anyagokkal történő támogatása.
  • A KTI tevékenységi köre a közlekedés egészét lefedi: személyközlekedés-, áruszállítás-, infrastruktúra-fejlesztések; a vasúti, közúti, vízi és légi közlekedési módokra vonatkozóan a közlekedésbiztonság, a környezetvédelem, a közlekedés energia-felhasználása és intelligens technológiák alkalmazása.
Dekorációs elem

A KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet jogelődjeivel együtt 85 éves múltra tekint vissza. A tradíció mellett az innováció intézetünk hívószava, ami a modern, fenntartható közlekedés alapvető pillére. Emellett a KTI fontos területe a kutatás-fejlesztés, a képzés és vizsgáztatás, a közlekedésre nevelés – edukáció, valamint az építőipari- és vasúti tanúsítás.

Szolgáltatások

A KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet piacképes, magas színvonalú mérnöki-kutatói, képzési, tanúsítási szolgáltatásokat nyújt a közlekedés számos területén.

Képzés, Vizsgáztatás

A KTI felnőtt szakmai közlekedési képzések, szakképzések megszervezésében és lebonyolításában tevékenykedik sikeresen, a tananyag összeállításától kezdve a vizsgáztatásig.

Műszaki Vizsgálóállomás Audit

A vizsgálóállomást üzemeltetők naprakész információkhoz juthatnak a tevékenységhez tartozó előírásokról.

Tanúsítás

A vasúti szakterületen színvonalas, az Európai Uniós jogszabályokban meghatározott megfelelőségértékelési szolgáltatást kínálunk ügyfeleinknek.

Közlekedésszervezés

Az igénybe vevő utasok és a megrendelő érdekeit szolgálják a közlekedésszervező irodák, segítik az operatív működtetést és szolgáltatásfejlesztést a közforgalmú közlekedés területén.

Tevékenységek

A KTI számos kutatás-fejlesztési projektben vállal fontos szerepet, amelynek forrását Magyarország költségvetése és az Európai Unió társfinanszírozásban biztosítja.
Társaságunk tevékenységi között nemzetközi partnerségi együttműködésekkel megvalósuló projektek szerepelnek.
A Trendek – grafikus adatbázis tartalmazza a közlekedéssel, mobilitással összefüggő információkat.
A fő közlekedési létesítmények esetében a stratégiai zajtérkép elkészítését a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet végzi.
Részvétel a Muzeális Minősítő Szabályzat kidolgozásában.
A Budapesti Agglomerációs Vasúti Stratégia megalkotásának fő célja, hogy meghatározza azt a hosszú távú vasútfejlesztési stratégiát, amely megfelel a főváros és az ország célkitűzéseinek.
A Bizottság munkáját a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, mint koordináló szervezet támogatja.

Kutatások

A KTI akkreditált laboratóriumokkal, ISO 9001-es minőség-irányítási, valamint ISO 14001-es környezetirányítási rendszerrel rendelkezik.

Ismerje meg a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet kutató szakembereit!

Társaságunk kutatóközpontjai Önökért, a mindennapok közlekedésminőségének és biztonságának javításán fáradoznak. Ismerje meg kutatóközpontjaink tevékenységét és projektjeit!

Itt gyűjtöttük össze hazai kutatásainkat, ismerje meg legfontosabb projektjeinket!

Szemezgessen nemzetközi projektjeinkből, kutatásainkból, munkáinkból, ismerje meg közelebbről tevékenységeinket!

Intézetünkről

A KTI tevékenységi köre a közlekedés egészét lefedi, vagyis a személyközlekedés-, az áruszállítás- és az infrastruktúra-fejlesztésének együttesére is kiterjed.