A KTI „A közlekedés és szállítmányozás ágazathoz tartozó KKK-k és PTT-k környezeti fenntarthatósági, zöld készségekre irányuló felülvizsgálatának és környezeti fenntarthatósági elvárásoknak megfelelő tananyagfejlesztés megvalósításának támogatása” program keretében vállalta az ágazathoz tartozó képzési és kimeneti követelmények (KKK), valamint programtantervek (PTT) környezeti fenntarthatósági, zöld készségekre irányuló felülvizsgálatát.

A felülvizsgálat során a KTI szakértő munkatársai több ponton javaslatokat tettek a tanulmányi folyamat környezeti fenntarthatósági elveinek figyelembe vételére, a hatékony energiagazdálkodás módozatainak megismerésére, továbbá a szelektív hulladékkezelés szabályainak és lehetőségeinek beépítésére.

A folyamat eredményeként az Európai Uniós Zöldítési alapelvekben, valamint a Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiában tett vállalásainkban lefektetetteknek megfelelően gazdagodik a képzési tartalom és módszertan.

A projekt folytatásaként a nemzetközi anyagok fordítását és a környezeti és fenntarthatósági szempontokat előtérbe helyező tananyagmodulok megalkotásának munkálatait végzi szakértői csapat.

A közlekedési ágazat szakmai területeire a környezetvédelmi irányelveket érvényesítő, azokat előtérbe helyező tanulási projektterveket dolgoznak ki,
a szakképzésben oktatók és tanulók számára későbbi alternatív felhasználásra javasolva.

A projekttervek választható modulokként, digitális oktatóanyag formájában lesznek elérhetőek a közlekedési ágazat szakmai területein oktató pedagógus kollégák és tanulóik részére.

A tananyagfejlesztésről korábban megjelent cikkünk itt olvasható.

A projektről bővebb információ itt érhető el.

További hírek