Modellvállalat tanulmányi verseny indítása,

Jelentkezési határidő: 2021. november 8., 13:00

A Közlekedéstudományi Intézet Modellvállalat tanulmányi versenyt szervez a GINOP-6.2.6-20-2020-00001 „Ágazati Képzőközpontok, okos struktúrák és képzőhely alternatívák” projekt keretében

CÉL

A verseny célja, hogy a résztvevő tanulók a munkaerőpiacra kilépve képesek legyenek a munkahelyi elvárásoknak könnyebben megfelelni, később önállóan vállalkozásba, fejlesztésbe kezdeni és egy adott szakterülethez, termelési/szolgáltatási iparághoz kapcsolódó KKV működtetését megtervezni és ellátni.

KIK jelentkezhetnek?

Technikumban tanuló 9-10. évfolyamos hallgatók 3 fős csapatainak jelentkezését várjuk, akik a gépészet, közlekedés és szállítmányozás valamint elektronika és elektrotechnika ágazatokban folytatják tanulmányaikat.

HOL kell jelentkezni?

ŰRLAP LETÖLTÉSE ÉS JELENTKEZÉS ITT ››

A verseny díjazása:

  • A kiválasztott 34 csapat 102 tanulója havi nettó 19.000 Ft-os motivációs támogatásban részesül (2021. november – 2022. április, összesen 6 hónap).
  • A kiválasztott 34 csapat tanulói számára (térítésmentesen) lehetőség nyílik egy külföldi tanulmányúton való részvételre, ahol megismerhetik egy európai nagyvállalat működését.
  • A döntő legjobb csapatai pénzjutalmat kapnak az alábbiak szerint:
    • helyezett csapat: 150.000 Ft/fő
    • helyezett csapat: 120.000 Ft/fő
    • helyezett csapat: 90.000 Ft/fő
  • A leginnovatívabb ötlet különdíjban részesül, melynek összege: 90. 000 Ft/fő

A MODELLVÁLLALAT verseny menete

VALÓS helyzetek szimulációja

A valóságos helyzetek feldolgozásán alapuló program a szakképzés elméleti ismeretanyagának bővítésére irányul, így lehetőséget biztosít az adott ágazatban működő munkahelyek modellezésére, valamint vállalkozások működésének megismerésére.

A VERSENY 1. fordulója

A verseny belépő fordulóját  a tervek  szerint 2021. októberében valósítjuk meg, mely során a csapatok betekintést nyernek a program tematikájába, valamint elkészítik és beküldik alapötletük fejlesztési koncepcióját. A szakmai zsűri értékelése után 34 csapat folytathatja a vetélkedést, és teljesítheti a további modulokat. A program időtartama alatt havi rendszerességgel online tananyagokat teszünk közzé, amelyekhez a csapatoknak hozzáférést biztosítunk. A fordulók során a tanulók a közzétett tartalmakra épülő teszteket töltenek ki, kiegészítik alapkoncepciójukat, és elkészítik annak üzleti tervét. A 2022. májusi döntőn a legjobb 10 csapat vesz részt. 

Kérjük, tájékoztassák intézményük tanulóit a lehetőségről!

Kapcsolat

Amennyiben fentiek kapcsán kérdése merült fel, kérjük, alábbi elérhetőségen vegye fel velünk a kapcsolatot:

e-mail: modellvallalat@kti.hu