Tisztelt Érdeklődő!

Tisztelt Érdeklődő!

Tájékoztatjuk, hogy a vizsgálóállomás auditálási tevékenységet a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: KTI) végzi. (A vizsgálóállomás engedélyezésének részletes eljárási szabályairól szóló 181/2017. (VII. 5.) Korm. rendelet felhatalmazása alapján.)

Amennyiben Ön a közúti járművek műszaki vizsgálatában közreműködőként vizsgálóállomást üzemeltet, vagy üzemeltetni kíván, ezen a felületen naprakész információkhoz juthat az Önt érintő feladatokról, a tevékenységéhez tartozó előírásokról.

Ugyanitt kap segítséget, amennyiben Önnek feladata van a tevékenységéhez előírt auditált státusz megszerzésével, vagy megtartásával kapcsolatosan.

A KTI a saját feladataihoz tartozó információkat kizárólag ezen a webhelyen osztja meg az érintett érdeklődőkkel. Minden egyéb – az auditálással kapcsolatban – megjelenő információért és tevékenységekért felelősséget nem vállalunk.

Közlemény

Tisztelt Cégvezető Asszony/ Úr!
Tisztelt Vizsgálóállomás Vezető Asszony/Úr!

A 181/2017. (VII. 5.) Korm. rendelet alapján kiadott, érvényes engedéllyel rendelkező, működő vizsgálóállomások auditált státuszának érvényessége 2 év, amelynek dátuma a KTI által kiadott tanúsítványon olvasható.

A rendelet 10. § (4) bekezdése alapján a felülvizsgálat legalább 60 nappal az érvényesség lejárata előtt kérelmezhető.

Az auditált státusz megújítása iránti kérelem új űrlapját és a kitöltési útmutatót, valamint az eljárásért fizetendő díjról szóló tájékoztatást a KTI hamarosan közzéteszi honlapján.

Engedéllyel még nem rendelkező vizsgálóállomások, illetve azon vizsgálóállomások, melyek engedélyét visszavonták, a KTI honlapján közzétett kérelem – Auditálási Szabályzat és útmutató szerinti – kitöltésével és benyújtásával tudják kezdeményezni az auditálást.

A kérelem benyújtását követően a további teendőkről a KTI küld számukra értesítést.

Budapest, 2023. 08. 14.

KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság