Trendek Archívum

Bevezető

Tisztelt Látogató!

A Trendek grafikus adatbázis 11. kiadásával együtt az Archív Trendek állománya is tovább bővült, amely kilenc fejezetre osztva, több mint négyszázhúsz ábrán keresztül mutatja be a közlekedéssel és annak kutatásával összefüggő információkat, korábbi adatokat, vélt trendeket, előrejelzéseket.

A Gazdaság és K+F fejezet a közlekedési ágazatot alapjaiban meghatározó és befolyásoló átfogó társadalmi, gazdasági, kereskedelmi információkat, valamint a Kutatással és Fejlesztéssel (K+F) kapcsolatos adatokat tartalmazza.

Az Infrastruktúra fejezet közlekedési infrastruktúrákat, vasúti, közúti vízi és légi szállítási hálózatokat, a hálózatokat felépítő utakkal, objektumokkal kapcsolatos információkat foglalja össze.

A Fenntartható környezet rész a közlekedéssel összefüggő környezetvédelemmel, levegőtisztasággal, energetikával kapcsolatos információkat fedi le.

A Személyszállítás fejezet az egyéni- és a közösségi közlekedéssel,

a Közlekedésbiztonság fejezet közlekedésbiztonsággal,

az Áruszállítás, Logisztika fejezet a nevében leírtakkal összefüggő, illetve kombinált szállítással kapcsolatos információkat tartalmaz.

Az ITS és ICT az Intelligens Közlekedési Rendszerekkel (ITS) és a közlekedéssel összefüggésbe hozható info-kommunikációs technológiákkal (ICT) kapcsolatos világba enged kis betekintést.

Az Idő..utazó hosszabb időtávra, adott helyszínekre repít.

A +Bonus Track-ben színes ráadások találhatók.

Az archív adatok, ábrák között jó böngészést kíván a szerkesztő-szerző: Garda Zsolt Béla