Junior Gyakornoki
Program

A KTI által szervezett gyakornoki programban egyetemi hallgatóként tapasztalatot szerezhetsz a hajózási felügyeleti tevékenységben, a Hajózási Hatóság szakmai eljárásaiban. Munkavégzés helye: BUDAPEST.

A programban részt vehetnek a közlekedési szakterületi képzésben részesülő mindazon BSc, MSc hallgatók (villamos-mérnök – erős- és gyengeáramú, informatikus -, építőmérnök, közlekedésmérnök, járműmérnök, gépészmérnök, valamint rendészeti, közigazgatási, honvédelmi), akik a vízi közlekedési ágazattal, illetve a közigazgatással kapcsolatos ismereteiket bővíteni kívánják.

KTI junior vasúti gyakornoki program

A programban
résztvevők feladatai

A feladatok megkezdését megelőzően általános, valamint speciális szakirányú munkahelyi oktatást tartunk. Ezt követően szakértői irányítás, koordináció és feladat meghatározás mellett, junior gyakornokként vesztek részt az alábbi hajózási hatósági tevékenységekben:

 • belvízi és tengeri hajózási képesítésekkel kapcsolatos eljárások, képesítő okmányok kiadása és nyilvántartása, vizsgarendszer fejlesztése,
 • hajózási képesítő vizsgára felkészítő képzések, tansegédletek engedélyezése és felügyelete,
 • kikötők létesítésének, üzemeltetésének engedélyezése és felügyelete,
 • víziút közlekedési rendjével kapcsolatos szabályozási feladatok,
 • hajóút kijelölésével, kitűzésével kapcsolatos feladatok,
 • víziúttal érintett települések fejlesztési koncepciójával és településrendezésével kapcsolatos egyeztetési eljárások,
 • a folyami információs szolgáltatásokkal (RIS) kapcsolatos hatósági feladatok,
 • tengerész munkaközvetítők nyilvántartásával és tevékenységének ellenőrzésével kapcsolatos feladatok.
 • A program koordinátora
  A program koordinációs feladatait a KTI Stratégiai, Kutatás- Fejlesztési és Innovációs Igazgatósága (SKFII) végzi.A program egy szemeszterre szól, azonban több alkalommal is részt lehet benne venni.
 • Előnyöket és lehetőségeket
  biztosítunk számodra
  Lehetőséged nyílik a víziközlekedés hazai és nemzetközi szervezeteinek megismerésére, a munkában való részvételre és az ilyen típusú tevékenységben való jártasság megszerzésére.A programban együttműködő szervezetek igény szerint segítséget nyújtanak a szakdolgozati témaválasztásban, a dolgozatok szponzorálásában/lektorálásában, a nyári szünidei munkavállalásban, a végzés utáni első munkahely kiválasztásában.
 • A Junior Gyakornoki Programon
  keresztül megismerheted
 1. az ágazat szereplőit, azok főbb profiljait. A kikötők, hajós társaságok, képzőszervek, munkaközvetítők helyszíneinek bejárásával, vezető menedzserek ismertető előadásainak meghallgatásával;
 2. az ITM-ben végzett hajózási hatósági felügyeleti tevékenység munkafolyamatait, eljárásait, a kiadott dokumentumokat (bizonyítványok, engedélyek, határozatok, végzések)
 3. az adott (választott) részszakterület meghatározó jogszabályi környezetét, a vonatkozó hatósági eljárásokat, a kiadott dokumentumokat, nyilvántartásokat és azok kezelését.

 

A programban
résztvevő intézmények

Jelentkezzen!

A programban résztvevő hallgatók sikeres felvételt követően szerződést kötnek, majd mentor irányítása mellett együttműködnek a hatóság munkatársaival.

Gyakornokaink számára a KTI-vel részmunkaidős munkaszerződés kötéssel munkabért fizetünk – a részvétel jellegétől, gyakoriságától függően –minimum bruttó 250 000 Ft/hó összeget.

File name:

File size: