Dekorációs elem

Szolgáltatásaink

 • Online keresés a KTI szakkönyvtárának adatbázisában
 • Online keresés, elérhetők e-Book-ok, számos magyar és idegen nyelvű online folyóirat, valamint adatbázisok
 • Olvasóterem és az olvasótermi számítógépről internet használat
 • Olvasószolgálat, kölcsönzés és könyvtárközi kölcsönzés
 • Bibliográfiai tanácsadás
 • Szakkönyvek, tudományos folyóiratok beszerzése igény szerint
 • Információs szolgáltatások
 • Katalógusinformációk a KTI könyvtári állományáról
 • Szakbibliográfiák készítése
 • Az olvasók segítése a szolgáltatott szakadatbázisok használatában.
 • Szkennelés ingyenes önkiszolgáló rendszerben a könyvtár olvasótermében lehetséges.

Online elérhető

Szakkönyvtárunkban rengeteg hazai és idegennyelvű letölthető folyóirat érhető el.
KTI könyvtár nyitvatartás és díjak
 • Beiratkozás, díjak
  Könyvek, dokumentumok kölcsönzéséhez beiratkozás és a beiratkozási díj megfizetése szükséges.
  A beiratkozási díj: 2000 Ft /év
  Kedvezményes beiratkozási díj diákoknak és nyugdíjasoknak: 1000 Ft/ év
  70 évnél idősebb látogatók mentesülnek a beiratkozási díj megfizetése alól.
  A könyvtárközi kölcsönzés esetében a felmerült postai költségeket felszámítjuk.
 • Nyitva tartás 
  Hétfőtől – Csütörtökig: 9:00 – 15:00
  Pénteken: 9:00 – 13:00
  Könyvtárunk akadálymentesen megközelíthető.
 • Kapcsolat
  KTI Nonprofit Kft.
  Szakkönyvtár
  1119 Budapest, Than Károly utca 3-5., fsz. 20.
  konyvtar@kti.hu
Benedecsik Krisztina
könyvtárvezető
Dudás Attila
könyvtári asszisztens

Ismerje meg könyvtárunkat

A KTI közlekedéstudományi nyilvános szakkönyvtára 40.000 kötetnyi gyűjteményével, magyar és idegen nyelvű könyvekkel, kutatási jelentésekkel, „szürke irodalommal”, szakfolyóiratokkal, elektronikus adatbázisokkal áll a közlekedés elméleti és gyakorlati szakemberei, valamint a téma iránt érdeklődő állampolgárok rendelkezésére.

Könyvtárunkról röviden

1938-ban az Országos Automobilkísérleti Állomás megnyitásakor a Magyar Technológiai és Anyagvizsgáló Intézet könyvtári állományából külön szakkönyvtár létesül.

A tudományos intézménnyé alakulás után a könyvtári szolgáltatások (fordítások, folyóiratok köröztetése) jelentősége megnő. Az országos könyvtári rendszer átszervezése kapcsán az Autóközlekedési Tudományos Kutató Intézet könyvtára – később Közúti Közlekedési Tudományos Kutató Intézet (KÖTUKI) Közúti Közlekedési Tudományos Tájékoztató Központ, illetve Közlekedési Tudományos Tájékoztató Központ, jelentős hálózati szerepet kap a közlekedési szakkönyvtárak szakmai irányításában. Ugyan a piacgazdasági átalakulások következtében ezen szerepét elveszti, de 1991-től a Közlekedési, Hírközlési és Vízügyi Minisztérium (KHVM) Fejlesztési Főosztályának támogatásával – egy kétszintű információs infrastruktúra-fejlesztési program végrehajtásában – a KTI könyvtára újfajta koordináló szerepet kap a közlekedési ágazat szakkönyvtárai között. Az infrastruktúra-fejlesztés eredményeként a közlekedési ágazat négy szakkönyvtárának, valamint a KTI különböző tagozatainak számítástechnika-alkalmazási szintje folyamatosan emelkedik, és e szakkönyvtárakban egységes szemléletű könyvtár-automatizálási rendszerek jönnek létre. A Közlekedési Minisztérium támogatásával e szakkönyvtárak egyesített adatbázisa a Minisztérium helyi számítógépes hálózatában évekig elérhető.

2009-ben Szakkönyvtárunk kiszolgálótere és olvasóterme teljesen megújul. Új szolgáltatások is bevezetésre kerülnek, mint például az Infóeszpresszó, és a Kutatósarok. Olvasótermünk több kisebb rendezvénynek is helyet ad.

Nyilvános Szakkönyvtárunk az alapvető nyilvános könyvtári szolgáltatások mellett (helyben olvasás, kölcsönzés, könyvtárközi kölcsönzés, szerzeményezés, olvasószolgálat és bibliográfiai tanácsadás) az internetről is elérhető számítógépes adatbázist épít (a SZIKLA Integrált Könyvtári Rendszerben), s állandó kapcsolatot tart a közlekedésügyben érdekelt hazai és nemzetközi szervezetekkel, oktatási intézményekkel, nem utolsó sorban a külföldi társkutató intézetek könyvtáraival, adatbázis szolgáltatóival.

Szakkönyvtárunk kiadványszerkesztői tevékenységben is közreműködik. Tartalmai támogatják a Trendek – grafikus adatbázis kiadvány egyes grafikonjait, előkészíti a KTI előző évi kutatásait, eredményeit összefoglaló évkönyvét, megrendelésre szakbibliográfiákat és eseti kiadványokat készít.