A Közlekedésbiztonsági Kutatóközpont útjára indítja azt a szakmai rendezvénysorozatot, amely a közlekedésbiztonság aktuális helyzetének bemutatását, értékelését, a friss kutatási eredmények ismertetését, a témával foglalkozó szakemberek véleménycseréjét teszi lehetővé. A szakmai rendezvénysorozat névadója Prof. Dr. habil Holló Péter, a KTI Közlekedésbiztonsági Kutatóközpontjának egykori munkatársa, a közlekedésbiztonság egyik hazai legfontosabb szaktekintélye, időtálló munkássága révén.

A szakkollégiumon a KTI munkatársai mellett felkért előadók, valamint specifikus témák, problémákat bemutató prezentációk is szerepelnek a tervezett előadások között. A rendezvénysorozat eseményeinek témája a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram 2023-2025 pillérei szerint kerültek meghatározásra.

Az előadássorozat a minél szélesebb körű szakmai párbeszéd érdekében online programként kerül megszervezésre, TEAMS-en keresztül. Az előadások felvételei megosztásra kerülnek a KTI weboldalán annak érdekében, hogy minél szélesebb körhöz eljussanak a szakmai információk, kutatási eredmények. Minden eseményen 2 szakmai előadás hallható, majd egy rövid szakmai párbeszéd zárja az érintett témát.

A Dr. Holló Péter Közlekedésbiztonság Szakkollégium 2023-as programja ›