IKOP-2.1.0-15-2021-00058

Vasúti infrastruktúra felmérése és adatfeltöltése (VIKI 3. ütem) projekt

Az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (a továbbiakban: IKOP) Nemzetközi (TEN-T) vasúti és vízi elérhetőség javítása tárgyú felhívására került benyújtásra az IKOP-2.1.0-15-2021-00058 azonosító számú kiemelt projekt.

A projekt célja: a nemzeti infrastruktúra regiszterhez (VIKI) kapcsolódó adatgyűjtési és adatfeldolgozási, valamint adatbázis-feltöltési feladatok ellátása. A rendszer funkcionális bővítése mellett megvalósult a vasúti közlekedés hatósági, igazgatási, biztonsági és ellenőrzési folyamatainak korszerű informatikai alapokra helyezése, segítve a vasúti hatósági és vasúttársasági ügyintézést.

Megvalósult továbbá olyan adatgyűjtéssel kapcsolatos tevékenység, mely egyrészt a meglévő informatikai rendszerekből és hagyományos adatbázisokból, másrészt fizikai értelemben a pályahálózatról gyűjt adatokat. A rendszer által validált adatok az (EU) 2019/777 végrehajtási rendeletnek megfelelő formában betöltésre kerülnek az Európai Vasúti Ügynökség Infrastruktúra Regisztere (ERA RINF) rendszerébe. Az uniós adatszolgáltatás teljesen elektronikus formában, közvetlen rendszer-rendszer kapcsolattal épült ki a projektnek köszönhetően.

A projekt fizikai befejezése: 2023.12.31. (lezárult)

Konzorciumvezető: KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft.

Konzorciumi partnerek neve: Építési és Közlekedési Minisztérium – KÖHÜFHÁT, Magyar Államvasutak Zrt., Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút Zrt.

A projekt azonosítószáma és rövidítése: IKOP 2.1.0-15-2021-00058 Vasúti infrastruktúra felmérése és adatfeltöltése (VIKI 3. ütem)

A projekt címe: A Vasúti infrastruktúra felmérése és adatfeltöltése (VIKI 3. ütem)

A szerződött támogatás összege: 8 989 500 000 Ft

A támogatás mértéke %-ban: 100% vissza nem térítendő támogatás

A konzorciumvezető elérhetősége:

KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. 1119 Budapest, Than Károly utca 3-5.

https://www.kti.hu

Kapcsolatfelvételi lehetőség a projekttel kapcsolatosan:

e-mail: vkk@kti.hu

Támogató szervezet neve és elérhetősége:

IKOP Irányító Hatóság: Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium – Közlekedési, környezeti és energiahatékonysági fejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkárság

1134 Budapest, Váci út 45.

Kohéziós Alap