Idén, hatodik alkalommal rendezték meg az “5tengelyen – biztos kézzel!” kamionos vezetéstechnikai és közlekedésbiztonsági versenyt, amely döntőjére 2018. október 6-án került sor a zsámbéki drivingcamp Hungary-ben. A feledhetetlen és izgalmas esemény része volt az egész napos programokkal színesített családi nap is.

A döntő első részében az ügyességet és a vezetéstechnikát felmérő feladatokért lehetett pontokat szerezni, a tíz döntős közül az itt legjobban teljesítő öt versenyző jutott be a szuperdöntőbe, ahol további ügyességi és koncentrációs feladatok várták a résztvevőket. Az elődöntőkben is meghatározó feladat, vagyis a tolatás a döntőben sem maradt ki: egy veszélyes kanyart kellett bevenni 10-15 km/órás sebességgel, de a többi feladat is kemény próbára tette a döntősöket, úgy, hogy összesen 30 percük volt ezek teljesítésére.

A látványos feladatok teljesítéséért kapott pontok összesítése után Berzai Zsolt, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának rendőr alezredese, a Balesetmegelőzési Osztály megbízott vezetője, az ORFK – Országos Balesetmegelőzési Bizottság főtitkára és Dittel Gábor a NiT Hungary ügyvezető főtitkára adták át a díjakat. Az első helyen Kormos Csaba Tibor egyéni vállalkozó végzett, őt követte Gasparovics Ferenc, a Botlik Trans Kft. dolgozója a második, Könczöl András, az NDV Kamion Kft. munkatársa pedig a harmadik helyen.

Az „5 tengelyen – biztos kézzel” verseny a Közúti Közlekedésbiztonsági Akcióprogram támogatásával, a NiT Hungary és az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága közös szervezésében valósult meg.

További hírek

A VOLÁN Egyesülés fotópályázata

2023. október 2.
A közösségi közlekedés fotós szemmel” címmel hirdetett fotópályázatot a VOLÁN Egyesülés. Három kategóriában várják  16.…