Egy kategóriával drágább autókra is jár mostantól az elektromos autókra adott 1,5 millió forint, vagyis újra lehet pályázni az elektromos gépjármű beszerzések támogatására – jelentette be Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára csütörtökön Budapesten, a Millenáris Park Elektromobilitás Látogatóközpontban.

A programban 3 milliárd forintos keret áll rendelkezésre hazai költségvetési forrásból, amelyre magánszemélyek, gazdasági társaságok, önkormányzatok október 29-én 8 órától adhatják be a pályázatukat itt.

Weingartner Balázs arra is kitért, hogy a kormány 2016 októberben hirdette meg először az elektromos autók vásárlására a támogatást, és az elmúlt két évben mintegy 1200 pályázatot nyújtottak be 1600 tisztán elektromos hajtású jármű vásárlásának a támogatására. Így 2018 szeptember 30-ig 1,129 milliárd forint támogatást fizettek ki 781 autóra.
Az államtitkár azt is hangsúlyozta, a program sikeres, hiszen a régióban Magyarországon értékesítik a legtöbb elektromos járművet. A magyar utakon ugyanis 8000 zöld rendszámú jármű.

További hírek

A VOLÁN Egyesülés fotópályázata

2023. október 2.
A közösségi közlekedés fotós szemmel” címmel hirdetett fotópályázatot a VOLÁN Egyesülés. Három kategóriában várják  16.…