Sikeres volt a KTI Közlekedéstudományi Intézet Képzési, Vizsgáztatási Igazgatóságának akkreditációja, így az országban egyedüliként jogosult lett drón alapképzés lebonyolítására.

A drónpilóta alapképzést az A1/A3 kategóriában, a szabadidős, hobbi tevékenységekre tervezett drónokkal végrehajtott műveletek végrehajtásához szükséges elvégezni. A képzést a távoli pilóták képzését és vizsgáztatását végző szervezetek kijelöléséről, a távoli pilóták képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól, valamint a vizsgán való részvétel díjáról szóló 6/2021. (II. 5.) ITM rendeletnek megfelelően a KTI Képzési, Vizsgáztatási Igazgatóság bonyolította 2021 februárjától. A KTI az online tanfolyamokat – az ITM rendelet szerint – az első alkalommal kiírt és sikeresen lefolytatott akkreditációs pályázati eljárás lefolytatásáig végezhette akkreditáció nélkül a közlekedésért felelős miniszter engedélyével.

A légiközlekedési hatóság – a Közlekedési Szakértői Testület szakmai javaslata alapján – évente egy alkalommal hirdet pályázatot az e-learning rendszerű képzésben alkalmazható zárt rendszerű távoktatási képzésmenedzsment-rendszer és az e-learning rendszerű képzéshez szükséges digitális tananyagok tanúsításának, minősítésének megszerzésére.

A KTI Képzési, Vizsgáztatási Igazgatóság 2021 augusztusában beadta pályázatát, és az eljárás során benyújtott rendszerének, valamint tananyagának akkreditálása sikeresen megtörtént. Jelenleg az alapképzésben a KTI-n kívül más szervezet nem rendelkezik akkreditációval.

További hírek

A VOLÁN Egyesülés fotópályázata

2023. október 2.
A közösségi közlekedés fotós szemmel” címmel hirdetett fotópályázatot a VOLÁN Egyesülés. Három kategóriában várják  16.…