GINOP-6.2.6-20-2020-00001 „Ágazati képzőközpontok, okos struktúrák és képzőhely alternatívák”

A KTI Nonprofit Kft. által meghirdetett „Modellvállalat 2022/23.” szimulációs versenyben részt vevő tanulók többsége sikeresen teljesítette a „Vállalkozási formák és adózási módok” modul követelményeit.

A tananyagegységnek köszönhetőena versenyzők megtanulhatták az egyéni és társas vállalkozási formák sajátosságait, valamint a tevékenységválasztással is megismerkedhettek.

A modul az adózási módokon felül bemutatta a minimálbér és garantált bérminimum ismérveit, a munkabéreket terhelő adókat és járulékokat, továbbá az iparűzési- és az általános forgalmi adót.

Az ötödik forduló csapatszintű eredményét a versenyzők által egyénileg, a Nexius rendszerben kitöltött teszten szerzett pontjaik átlaga, illetve a csapatmunkában elkészített feladatra kapott pontjaik adták.

Az Értékelő Testület döntése értelmében 10 többletpontot kapott az „Édességek” csapat a harmadik feladatra adott kreatív megoldásáért. Itt a teendő egy képzeletbeli sárkánytojás-üzlet márkanevének kitalálása volt, amelyre az „Édességek” csapat a fantáziadús „Dragiátor” nevet találta ki.

Sajnos a „Fish Street Food” csapat nem adta le, míg a „Sweetrainbow” csapat határidőn túl küldte be csapatfeladatát, így ezek a munkák nem kerülhettek értékelésre.

A 2023. április 3-án zárult ötödik „Vállalkozási formák és adózási módok” versenyfordulóban az alábbi eredmények születtek:

A verseny 1-5. fordulóiban elért összesített eredmények, a verseny jelenlegi állása:

További hírek

Alapelvek kerülnek a KRESZ-be

2024. június 18.
Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a szakfeladatokat ellátó KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai…