2018. december 4-én az ELTE Gömb aulájában tartotta a KTI a 2018-as évértékelő rendezvényét, amelyet egy dolgozói fórummal kötöttek össze a szervezők. Mind a budapesti, mind az országos irodák munkatársai is megtisztelték jelenlétükkel az eseményt, így az utóbbi évek egyik legszélesebb körű szakmai fórumává vált. Miután a rendezvényt ünnepélyesen megnyitotta dr. Heinczinger Mária, a Minőségbiztosítási és Külső Kapcsolati Iroda vezetője, átadta a szót dr. Erb Szilviának, akit a KTI tulajdonosi jogait gyakorló innovációs és technológiai miniszter, Dr. Palkovics László 2018. november 1-jétől nevezett ki a KTI ügyvezető igazgatójává.

Az ügyvezető igazgatónő beszédében hangsúlyozta, hogy Palkovics miniszter úr a jövőben kiemelten számít a Közlekedéstudományi Intézet munkájára, egyúttal kifejezte igényét aziránt, hogy megalapozott szakmai támogatást vár a KTI-től a hazai közlekedésfejlesztésben kitűzött célok és feladatok teljesítéséhez, ehhez elengedhetetlen a korszerű tudással rendelkező szakemberek munkája.

Az igazgató asszony ezt követően 5 pontban foglalta össze, milyen feladatokat, célokat kell teljesítenie a kutatóknak és a szakembernek ahhoz, hogy az új intézeti stratégia sikeres lehessen, és a piacról is képes legyen részben finanszírozni a működéséhez szükséges anyagi forrásokat.

  • A KTI intézményi működését a kormányzati céloknak és feladatoknak megfelelően kell megszervezni:
  • A KTI szervezetkorszerűsítése európai színvonalú működést biztosítson.
  • A KTI állami intézményként legyen képes országos szinten koordinálni és elősegíteni a különböző egyetemi és a vállalati együttműködéseket.
  • A KTI szolgáltatásai piaci alapon is képesek legyenek működni.
  • A KTI dolgozzon ki és valósítson meg országosan egységes kutatói rendszerintegrációt.

Dr. Erb Szilvia után az összes igazgatóság vezetője prezentációkkal színesítve bemutatta saját szakterületét, és ismertette rövid, illetve hosszú távú terveit, hogy így könnyítse meg a jövőben minden érintett számára, kihez, milyen szakmai kérdésekkel kell és érdemes fordulni. A beszámolókat követően kötetlen beszélgetések zajlottak, ami lehetőséget adott a kollégák részére a vezetők és a vezetői elvárások megismerésére.

További hírek

A VOLÁN Egyesülés fotópályázata

2023. október 2.
A közösségi közlekedés fotós szemmel” címmel hirdetett fotópályázatot a VOLÁN Egyesülés. Három kategóriában várják  16.…