Ünnepélyes keretek között átadásra kerültek december 1-jén a KTI 2021-es elismerései. Az eseményen az intézmény kiemelkedő szakmai teljesítményt nyújtó munkatársait méltatták és díjazták. A rendezvényt dr. Gál András Levente, a KTI ügyvezetője nyitotta meg, aki gratulált a társaság életében példamutató szakmai teljesítményt nyújtó kollégáknak.

„Ahogy a nemzeteknek, úgy a szervezeteknek is vannak hagyományai, szokásai és rítusai, amelyek ápolása fontos ahhoz, hogy ne essen szét a közösség. Az elmúlt években a pandémia nehezítette ezt, a KTI életében is nagy hiányt okozott, hogy ezidáig nem adhattuk át a 2021-es év elismeréseit. A mai napon, még ha szűk körben is, de megtiszteljük és megünnepeljük a kimagasló szakmai teljesítményt nyújtó kollégáinkat, ezzel  tovább erősítve közösségünket.” – mondta el az ügyvezető,  hangsúlyozva, hogy az intézet továbbra is stabil pont marad a közlekedésben. „A KTI-ben elindított folyamatok, amelyek azt szolgálják, hogy az intézet minél erősebb legyen a hazai szereposztásokban és a nemzetközi együttműködésekben, hogy stabil hátteret adjon egy fejlődő beruházásokban gazdag magyar közlekedésszakmának,  a továbbiakban is kiemelt cél lesz. Van jövője a KTI-nek is és van jövője a kollégák munkájának is, amit a most átadott kitüntetésekkel is elismertünk.”

 Az „Év dolgozója” elismerést 2021-ben Nemcsek Szandra kontrolling irodavezető érdemelte ki, aki hozzáállásával, szorgalmával, valamint lelkiismeretes és magas színvonalú munkájával vált érdemessé a kitüntetésre.

Az „Év kutatója” címet 2021-ben Dr. Török Ádám szenior kutató érdemelte ki, aki a közlekedés-gazdaságtan változatos témaköreiben elért kiemelkedő tudományos eredményével és kutatói-fejlesztői munkájával 2007 óta járul hozzá a KTI ismertségének és elismertségének növeléséhez.

Az „Év fiatal kutatója” elismerést 2021-ben Szabó Zsombor integrált közlekedési szakértő érdemelte ki, aki a napi szakmai tevékenység, a közlekedési hálózat és menetrend fejlesztése mellett elkötelezett a közlekedés-gazdaságtan tudományos kutatása iránt is.

A KTI 2021-ben összesen hat kollégájának ítélte oda a „Közlekedéstudományi Intézetért” plakettet példaértékű szakmai teljesítményük elismeréseként. Plakettet kapott:

  • Kolozsvári Szilvia szakmai asszisztens gyors problémamegoldó képességéért, támogató magatartásáért és lelkes személyiségéért.
  • Kovács Tamás központvezető a nemzetközi projektek koordinálásában tanúsított lelkiismeretes szakmai munkájáért.
  • Oláh Gábor vizsgáztatási igazgató a szakmai oktatás és felnőttképzés fejlesztése érdekében tett erőfeszítéseiért, valamint a kormányzati szak- és felnőttképzési projektek szakmai támogatásában és a szervezetek eredményes együttműködésének előmozdításában vállalt szerepéért.
  • Tüll Mária szakmai asszisztens segítőkész és barátságos személyiségéért, valamint lelkiismeretes és pontos munkájáért.
  • Végh Krisztina tanúsítási igazgató az előremutató gondolkodásmódjáért, precíz munkájáért és szakmai elhivatottságáért.
  • Végvári Ödön irodavezető a munkához történő példaértékű hozzáállásáért, precíz és pontos munkájáért.

A Közlekedéstudományi Intézet örökös tagjává választotta Pollák Iván nyugalmazott tudományos főmunkatársat, akinek több mint fél évszázados szakmai múltja során alapvető és meghatározó szerepe volt a KTI motortechnikai és közlekedési környezetvédelemmel kapcsolatos műszaki tudományi tevékenységének kialakításában és magas színvonalú működtetésében.

Szívből gratulálunk munkatársaink érdemeihez és kiváló teljesítményéhez! További munkájukhoz töretlen lelkesedést, kitartást és jó egészséget kívánunk!

[av_gallery ids=’19951,19952,19953,19954′ style=’thumbnails’ preview_size=’portfolio’ crop_big_preview_thumbnail=’avia-gallery-big-crop-thumb’ thumb_size=’portfolio’ columns=’5′ imagelink=’lightbox’ link_dest=” lightbox_text=’caption’ lazyload=’avia_lazyload’ html_lazy_loading=’disabled’ alb_description=” id=” custom_class=” template_class=” av_uid=’av-2j819p’ sc_version=’1.0′ admin_preview_bg=”]

 

További hírek

A VOLÁN Egyesülés fotópályázata

2023. október 2.
A közösségi közlekedés fotós szemmel” címmel hirdetett fotópályázatot a VOLÁN Egyesülés. Három kategóriában várják  16.…