Szakmai napot rendeztek a GINOP-6.1.9 projekt keretében a ZalaZone zalaegerszegi járműipari tesztpályán, november végén. A rendezvényen az új felnőttképzési rendszer kapcsán a képzések szakmai kihívásaival foglalkozó előadások hangzottak el.

A rendezvény meghívott résztvevői a Szakképző Centrumok vezetői és felnőttképző szervezetek, valamint a témában érintett vállalkozások szakemberei voltak.

Az eseményt a KTI előadása nyitotta meg, amelyen Oláh Gábor, a Képzési, Vizsgáztatási Igazgatóság igazgatója tartott előadást a Közlekedési Képzési- és Vizsgacentrum elnevezésű projektről.

A résztvevők részletes tájékoztatást kaptak a projekt felépítéséről, a programba történő belépés lehetőségeiről, a célcsoportról, illetve a képzésbe bevonható széles ágazati körről.

Az információs nap keretében az iparági trendekkel, az új képzésekkel és képzési igényekkel, valamint az önvezető és automatizált mobilitással kapcsolatban vehettek részt az érdeklődők érdekes szakmai előadásokon.

Az egész napos rendezvényt a képzési kihívásokhoz kapcsolódó gyakorlati bemutatók zárták a ZalaZONE Kutatási és Technológiai Központ műhelyeiben, ahol a dróntechnológiáról, a modern vezetéstámogató rendszerekről és különleges gyártási technológiákról szóló bemutatót nézhettek meg a résztvevők.

A GINOP-6.1.9 projekttel kapcsolatos további tájékoztatás érdekében a KTI újabb információs nap megszervezését tűzte ki, amelyet online formában tartanak, és amelyen az érdeklődők feltehetik a projekttel kapcsolatos kérdéseiket is.

További hírek

A VOLÁN Egyesülés fotópályázata

2023. október 2.
A közösségi közlekedés fotós szemmel” címmel hirdetett fotópályázatot a VOLÁN Egyesülés. Három kategóriában várják  16.…