A Széchenyi István Egyetem és a Közlekedéstudományi Egyesület közös szervezésében került megrendezésre a XIV. Nemzetközi Közlekedéstudományi Konferencia Győrben. A konferencia remek lehetőséget kínál a hazai együttműködések elősegítésére, a tudományos kutatások bemutatására és a publikálási lehetőségek bővítésére. A résztvevők 88 előadást hallgathattak meg, továbbá kerekasztalbeszélgetések keretein belül nyílt lehetőség az ágazat aktualitásainak megismerésére, amelyeket a szakma jeles képviselői, közlekedési vállalatok vezetői ismertettek. Az eseményen nemzetközi hallgatók is részt vettek, akik angol nyelvű előadásokon belül vehettek részt a tudományos munkában.

A két napos konferenciát dr. Kerékgyártó János, az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedési hatósági ügyekért felelős helyettes államtitkára nyitotta meg, aki köszöntő beszédében kiemelte, hogy egy ilyen rendezvény kitűnő alkalmat kínál az iparági szereplők, a közlekedési szakemberek és a közigazgatás képviselői részéről a legfontosabb változások áttekintéséhez. Illetve kitért a vasúti közlekedést érintő infrastrukturális fejlesztésekre és a közösségi közlekedési tarifarendszer átalakítására, az ország- és vármegyebérletek bevezetésére is, amely eredményességét a májusban megvásárolt 900 ezer bérlet mutatja.

Az előző évekhez hasonlóan a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet munkatársai idén is aktív résztvevői voltak a konferenciának, 2 angol és 16 magyar nyelvű előadással képviselve intézetünket. Kutatóink egyebek mellett a közlekedésbiztonság, a fenntartható közlekedés, a közlekedésfejlesztés, illetve -szervezés területén mutatták be legújabb tudományos eredményeiket.

A konferencián alábbi kollégáink prezentálták előadásaikat: Ács Balázs, Dr. Balogh Edina, Dr. Csendes Bálint, Dr. Boldizsár Adrienn, Kövesdi István, Krizsik Nóra, Lévai Zsolt, Dr. Lieszkovszky József Pál, Oszter Vilmos, Dr. Pauer Gábor, Strommer Tamás, Dr. Szabó Zsombor, Dr. Szeri István, Szigeti Szilárd, Tordai Dániel.

További hírek

Alapelvek kerülnek a KRESZ-be

2024. június 18.
Az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) és a szakfeladatokat ellátó KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai…