melyekre 2021. augusztus 16-ig lehet pályázni

Idén ismét meghirdetésre kerül a „Kerékpárosbarát Település (KBT) és Kerékpárosbarát Munkahely (KBM)” pályázat, amely az önkormányzatok és munkahelyek az előző, 2020. évben alkalmazott példamutató kerékpáros intézkedéseit és kezdeményezéseit díjazza.

2021-ben már tizenharmadik alkalommal hirdeti meg az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a KBT-KBM pályázatokat. A pályázatok célja, hogy az önkormányzatok és munkahelyek ösztönzésével biztonságossá és vonzóvá tegyék a környezetbarát kerékpáros közlekedést a lakosok, munkavállalók számára. A kerékpározás egy aktív életforma, amely felfogható a közlekedés, a környezetvédelem és az egészségmegőrzés hatékony eszközeként is.

Tavaly 67 munkahely és 46 település pályázott a „Kerékpárosbarát” címre, közülük 16 cég illetve intézmény és 12 önkormányzat ért el legjobb eredményt.

A KBT és KBM címekre 2021 augusztus 16-án 12 óráig adhatják be nevezésüket a jelentkezők a KTI Közlekedéstudományi Intézet internetes felületén: https://www.kti.hu/kerekparosbarat-palyazat/

Eredményhirdetésre várhatóan 2021 őszén kerül sor.

További hírek

A VOLÁN Egyesülés fotópályázata

2023. október 2.
A közösségi közlekedés fotós szemmel” címmel hirdetett fotópályázatot a VOLÁN Egyesülés. Három kategóriában várják  16.…