Az Innovációs és Technológiai Minisztérium tavaly meghirdette a Mobilitási Héthez kapcsolódó rajz, fotó- és csoportos kreatív pályázatát „A vasút  világa – „sínes” álmok!” címmel. Az alkotók a pályázatban vizuálisan bemutathatták az általuk elképzelt, ideális vasúti közlekedést, vagy az emlékeikben élő vasúti utazási élményeiket.

A szakmai zsűri három kategóriában értékelte és díjazta az egyéni  alkotásokat,  továbbá a közös – óvodai, iskolai  csoportos és családi – együttműködésben készült kiemelkedő pályaműveket.

A téma rendkívül népszerű volt, országosan mintegy 1200 főt, számos alkotócsoportot, illetve 200 oktatási-nevelési intézmény pedagógusát mozgósított „sínes álmai” megörökítésére. A legfogékonyabb korosztálynak az általános iskolák alsó tagozatainak diákjai bizonyultak, emelkedett a beadott digitális fényképes pályázatok száma, és jelentős volt a felnőtt korosztály alkotókedve is.

A pályázat kiíróinak és támogatóinak köszönhetően idén 25 fődíjas és 396 különdíjas alkotás, valamint 5 felkészítő pedagógus munkája részesül elismerésben. A különböző kategóriákban értékes kerékpárokkal, rollerekkel, könyv- és sportszervásárlási utalványokkal, vasúti ajándékcsomagokkal, kreatív vásárlási utalványokkal és Picinke Játékokkal ismerték el a legkiemelkedőbb alkotások készítőit.

A nyertesek és díjaik listája itt található ››

Gratulálunk a nyerteseknek!

További hírek

A VOLÁN Egyesülés fotópályázata

2023. október 2.
A közösségi közlekedés fotós szemmel” címmel hirdetett fotópályázatot a VOLÁN Egyesülés. Három kategóriában várják  16.…