December elsején, a székház éttermében tartott családias rendezvényen a gyerekek egész délután vidám hangulatban várták a Mikulást.  A nagyszakállú érkezéséig gyurmázással, színezőkkel, szórakoztató közlekedésbiztonsági tesztekkel, óriás közlekedési társasjátékkal és „Autófutam” versennyel tölthették az időt; a társasjátékban hatalmas dobókocka döntött a következő lépésről, míg az „Autófutam” játékban faautókat kellett a lehető leggyorsabban visszahúzni a starthoz egy csigára tekert madzag segítségével. Az ügyességi játékok mellett a karácsonyi csillámtetoválások is nagy sikert arattak, míg a Mikulásnak készített rajzokkal tombolajegyeket szerezhettek, amelyekkel később a kerékpározáshoz elengedhetetlen védőfelszerelést, bukósisakot, karpántot, valamint színes ceruza készletet, pörgettyűt, vagy kulacsot is nyerhettek.

A várva-várt Mikulást és krampuszait a gyerekek dalocskákkal csalogatták a terembe, hogy aztán mindenki átvehesse a finomságokkal teli ajándékcsomagját. Ezek után közös fotók készültek a Mikulással, amelyeket a helyszínen ki lehetett nyomtatni, hogy aztán emlékként magukkal vihessék azt a résztvevők.

A rendezvényt a KTI Közlekedésbiztonsági Kutatóközpontjának munkatársai készítették elő, akik igazán hangulatos dekorációt – kandallót, karácsonyfát – is elhelyeztek az étteremben, így a Mikulás egy kellemes, otthonos sarokban olvasta fel a jó gyerekek névsorát. Ez a lista szerencsére meglehetősen hosszúra nyúlt, a rossz gyerekekével ellentétben, ami teljesen üres maradt.

A kollégák és a gyerekek számára különböző sütemények és frissítők is kerültek az asztalokra, így az önfeledt játék mellett a finom falatok is feledhetetlenné tették az ünnepi hangulatot.

További hírek

A VOLÁN Egyesülés fotópályázata

2023. október 2.
A közösségi közlekedés fotós szemmel” címmel hirdetett fotópályázatot a VOLÁN Egyesülés. Három kategóriában várják  16.…