A KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. a GINOP-6.2.6-20-2020-00001 „Ágazati Képzőközpontok, okos struktúrák és képzőhely alternatívák” kiemelt projekt keretében ismét versenyt szervez „Modellvállalat” címmel.

A verseny célja, hogy a résztvevő technikumi tanulók a munkaerőpiacon képesek legyenek a munkahelyi elvárásoknak könnyebben megfelelni, azokhoz értően alkalmazkodni, továbbá egy saját ötlet/kezdeményezés mentén önállóan vállalkozásba, fejlesztésbe kezdeni; egy adott szakterülethez, termelési/szolgáltatási iparághoz kapcsolódó vállalkozás működtetését megtervezni és ellátni.

A valóságos, életszerű helyzetek feldolgozásán alapuló program célja a szakképzés elméleti ismeretanyagának bővítése, így lehetőséget biztosít az adott ágazatban működő munkahelyek modellezésére, valamint vállalkozások alapvető működésének megismerésére.

„A” Modellvállalat” versenyre a technikumi oktatásban tanuló 9-10-11. évfolyamos diákok 3 fős csapatainak és mentorainak jelentkezését várjuk a konvergencia régiók szakképző intézményeiből (Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld). A 2021-2022-es versenyben részt vevő, esetleg helyezést elért csapatokat és tanulókat is várjuk – de kizárólag új vállalkozási koncepcióval, ötlettel jelentkezhetnek. 

A versenybe történő belépés feltétele egy valós probléma meghatározása, amelyre megvalósítható megoldási javaslat, vállalkozási koncepció építhető.

A csapatok a részvételi szándékukat a jelen „Felhívás” mellékleteként letölthető „Jelentkezési lap” kitöltésével és a modellvallalat@kti.hu címre beküldésével jelezhetik. 

A jelentkezési határidő: 2022. október 28. (péntek) 24:00 óra

Felhívjuk a pályázni szándékozó csapatok figyelmét, hogy a „Jelentkezési lap” dokumentumban szükséges kifejteni az alábbiakat:

  • Milyen gondot, problémát vagy kihívást fedeztetek fel a hétköznapjaitokban, amelyről úgy gondoljátok, hogy megoldást tudtok rá adni?
  • Mi az a vállalkozói ötlet, szolgáltatás vagy termék, ami szerintetek megoldást adhat az előző pontban leírt kihívásra?

Az Értékelő Testület 2022. novemberi döntése után 40 csapat folytathatja a vetélkedést, és teljesítheti a képzéstámogató modulokat. Ehhez a tanulók a program 2022. november és 2023. április közötti időtartama alatt online tananyagokat sajátítanak el, és a fordulók során a közzétett tartalmakra épülő teszteket töltenek ki, illetve projektmunkákat készítenek el.

A 2023. májusi döntőn a legjobb 10 csapat vesz részt.

A verseny díjazása:

  • A kiválasztott 40 csapat 120 tanulója havi nettó 19.000 Ft-os motivációs támogatásban részesül. (2022. november – 2023. április, összesen 6 hónap).
  • A döntőbe jutott 10 csapat 30 tanulója egyhavi nettó 19.000 Ft-os motivációs támogatásban részesül a döntőre való felkészülés időszakában. (2023. május, 1 hónap)
  • A döntőben legjobb eredményt elért csapatok tagjai egyszeri pénzjutalmat kapnak:
  1. helyezett csapat: nettó 150.000 Ft / fő
  2. helyezett csapat: nettó 120.000 Ft / fő
  3. helyezett csapat: nettó 90.000 Ft / fő

Különdíj (az Értékelő Testület döntése alapján a döntőbe jutott csapatok közül kerülhet kiválasztásra): nettó 90. 000 Ft / fő.

Jelentkezési lap letöltése ››

 

További hírek

A VOLÁN Egyesülés fotópályázata

2023. október 2.
A közösségi közlekedés fotós szemmel” címmel hirdetett fotópályázatot a VOLÁN Egyesülés. Három kategóriában várják  16.…