A Portfolio és a MAGE közös szervezésű Járműipar 2022 elnevezésű konferenciáján vettek részt a Képzési, Vizsgáztatási Igazgatóság munkatársai.

A konferencia résztvevői az autóipar kiemelt szereplői, járműgyártók, alapanyaggyártók, logisztikai vállalatok képviselői, valamint HR vezetők voltak.

Az eseményen előadások és kerekasztal beszélgetések keretében kerültek megvitatásra a járműipari szektorban jelentkező nehézségek, mint a beszerzések akadozása és egyes alapanyagok hiánya, a szállítási költségek növekedése, valamint a munkaerő megtartásának és képzésének kihívásai.

Az előadások közben interaktív módon, telefonos applikáción keresztül válaszolhatott a közönség az előadók által feltett kérdésekre.

Egyértelműen kitűnt a szavazáson, hogy a szektorban jelentkező nehézségek közül a szakképzett munkaerő hiánya jelenti a cégek számára hosszútávon a legnagyobb problémát.

A rendezvény jó lehetőséget nyújtott a tájékozódásra és a kapcsolatépítésre, valamint a résztvevő cégek vezetőivel történő személyes egyeztetésekre, amelyek során a KTI képviselői bemutatták a jelenleg folyamatban lévő, képzési támogatást nyújtó programot.

A KTI és az NSZFH által megvalósuló GINOP-6.1.9-18 Közlekedési Képzési és Vizsgacentrum kialakítása című projekt a közlekedési és kapcsolódó ágazatokban 8-12 000 fő munkahelyi képzéséhez nyújt támogatást, melyet felnőttképzők közreműködésével valósul meg.

A Programban a közlekedési és kapcsolódó ágazatokban működő vállalkozások – mérettől függetlenül – igényelhetnek támogatást munkavállalóik képzésére, melyre 1 milliárd Ft keretösszeg áll rendelkezésre.

A KTI folyamatosan várja a felnőttképzők és a vállalkozások jelentkezését, a projektről bővebb információ az alábbi honlapon található: https://kkvkportal.hu/

Cikkek a konferenciáról:

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220329/jovo-csutortokon-lesz-az-ev-egyik-legmeghatarozobb-jarmuipari-konferenciaja-gyarlatogatassal-536217

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220411/kulcskerdes-a-jarmuiparban-a-munkaero-megtartasa-ehhez-a-bereknek-rendben-kell-lennie-538803

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20220328/a-magyar-autogyarakban-is-meg-tobb-leallas-johet-nehezitett-palyan-lassitani-kenyszerul-a-jarmuipar-535499

További hírek

A VOLÁN Egyesülés fotópályázata

2023. október 2.
A közösségi közlekedés fotós szemmel” címmel hirdetett fotópályázatot a VOLÁN Egyesülés. Három kategóriában várják  16.…