A KTI által megvalósulásra kerülő „A közlekedés és szállítmányozás ágazathoz tartozó KKK-k és PTT-k környezeti fenntarthatósági, zöld készségekre irányuló felülvizsgálatának és környezeti fenntarthatósági elvárásoknak megfelelő tananyagfejlesztés megvalósításának támogatása” elnevezésű projekt eredményeinek bemutatása érdekében 2 alkalommal tartottunk online konferenciát az érdeklődő oktatóknak és szakembereknek.

A konferenciát Oláh Gábor, a Képzési és Vizsgáztatási Igazgatóság igazgatója nyitotta meg, majd a tananyagfejlesztésben résztvevő szakértő kollégák bemutatták az érdeklődőknek a rendelkezésre álló nemzetközi szakanyagokat, az új tananyag struktúráját és informális hátterét.

A bevont oktatók részletesen beszéltek a vasúti, közúti, légi –és postai szakmairányokat érintő környezeti fenntarthatóság témáját érintő fejlesztési lehetőségekről, a tananyagmodulok tartalmairól és a javasolt tanulási projektek felépítéséről.

A tananyagtervezet digitalizációjáért felelős szakmai vezető bemutatta a tananyag elérési útját, struktúráját, a tanári és tanulói modul koherenciáját.

Több közlekedési ágazatban érintett oktatási intézményből is pozitív visszajelzéseket kaptunk a tananyagok felépítésével kapcsolatban, így megkezdtük az anyagok gyakorlati tesztelését.

További hírek

Pályázat KKV-k számára

2023. október 3.
A KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Nonprofit Kft. (a továbbiakban: KTI) pályázatot hirdet a…