Bemutatkozik a RADAR (Risk Assesment on Danube Area Roads – Kockázatértékelés a Duna menti Területek Útjain) Projekt

A RADAR projekt konzorciumának összetétele a tudományos és a technikai megközelítés kiváló kombinációját nyújtja, melyben a szerteágazó érdekképviseleti tapasztalatokkal együtt minden szükséges készség rendelkezésre áll a projekt kitűzött céljainak és feladatainak megvalósításához.  A projekt a tudást, a szakértelmet és a nemzetközi együttműködést is fokozza majd, így növelve az intézményi kapacitást, nagy hasznot hozva az érintett területek számára.

A projekt partnerek (PP) és a kisegítő stratégiai partnerek (ASP) a Duna transznacionális programterület szinte valamennyi országát képviselik. A partnerek a résztvevő országok vezető közlekedésbiztonsági szervezetei, amelyek legtöbb esetben az érintett közúti hatóságokkal (kisegítő stratégiai partnerek) dolgoznak együtt annak érdekében, hogy megteremtsék a lehetőséget a projekt eredményeinek megvalósításához.

Az EUSDR PA 1b (European Union Strategy for Danube Region Priority Area 1b – Európai Uniós Stratégia a Duna menti Régióban, 1b Prioritási Terület) közúti, vasúti és légi közlekedési összeköttetésekkel foglalkozó egysége, valamint a SEETO (South East Europe Transport Observatory – Délkelet-európai Közlekedési Megfigyelőközpont) nemzetközi kisegítő stratégiai partnerként vesznek részt a projektben, megteremtve a lehetőséget az eredmények még szélesebb körű kiterjesztésére. AZ EBRD (European Bank for Reconstruction and Development – Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank) külső résztvevőként útszakaszokra vonatkozó projektértékelési adatokat fog felhasználni.

További hírek

A VOLÁN Egyesülés fotópályázata

2023. október 2.
A közösségi közlekedés fotós szemmel” címmel hirdetett fotópályázatot a VOLÁN Egyesülés. Három kategóriában várják  16.…