A GINOP-6.1.9.-18, „Közlekedési képzési- és vizsgacentrum kialakítása” című uniós projekt keretében kialakított és korszerű képzési eszközökkel felszerelt virtuális tanteremben lehetőséget biztosítunk diákcsoportok számára különböző szimulációs eszközök kipróbálására, mely illeszkedik a szakmai képzésük anyagához.

A KTI által meghirdetett szimulátoros képzésekre az Észak-magyarországi, Észak-alföldi, Dél-alföldi, Középdunántúli, Nyugat-dunántúli, Dél-dunántúli régiók szakképző intézményeinek 9-12. évfolyamos tanulói jelentkezhetnek.

A KTI által kidolgozott képzési programok segítségével interaktívan ismerkedhetnek meg az elméleti – és gyakorlati képzésüket kiegészítő új technológiákkal. Az oktatások sikeresen zajlottak már 2 csoport esetében is.

Május 19-én fogadtuk a Nyíregyházi Wesselényi Miklós Technikum és Kollégium 12 diákját, akik az Elektronikai gyártási eszközök képesség fejlesztő tréning elnevezésű oktatáson vettek részt.

A feladatokat egy virtuális térben kialakított gyártósori helyiségben VR Headset és vezérlőegységek használatával végezték el a diákok.

Május 23-án újabb csoport érkezett 14 fővel Szirákról, a Teleki Általános Iskola és Szakképző Iskolából, akik részére Fényező, bevonatoló szimulátor tréninget tartottunk.

A SimSpray egy 3 dimenziós, virtuális valóságot felhasználó festő-, fényező- és bevonatolószimulátor.

 

 

A szimulátor az oktatást gyorsabbá és hatékonyabbá teszi, megkönnyítve a fényezés alapjainak elsajátítását.
Élethű élmény a tanulók számára, akik valódi szórópisztolyt használnak, miközben a festés a virtuális valóságban történik.

Várjuk további csoportok jelentkezését a képzésekre, ahol ingyenesen próbálhatják ki az autóbusz vezetését, a daruzást, a targoncavezetést, illetve tarthatnak tanórákat fényező, hegesztő szimulátorral, vagy hidraulikus, pneumatikus rendszereket oktató táblával, továbbá VR szemüvegek használatával, virtuális környezetben taníthatnak villanyszerelést.

A képzések a https://kkvkportal.hu/ oldalon található jelentkezési űrlapon (https://kkvkportal.hu/ugyfelszolgalat/#jelentkezes-szimulatoros) folyamatosan igényelhetők.

További hírek