A KTI jelenleg két GINOP projekt megvalósításán is dolgozik, ezek közül a GINOP-6.2.6 azonosítószámú projekt keretében megvalósuló Modellvállalat szimulációs verseny döntő fordulójára Székesfehérváron a Novotel Hotelben került sor 2022. május 31. és június 1. között.

A döntőre Sopronból, Debrecenből, Keszthelyről, Győrből, Ózdról és Egerből érkeztek a szakképző intézmények diákjai és oktatói.

A két napos rendezvényt Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere nyitotta meg, aki kiemelte, hogy az iparvárosban nagy szerepe van a szakképzésnek.

 

Ez az alkalom jó lehetőséget biztosított arra, hogy széles körben bemutassuk a GINOP-6.1.9 Közlekedési-Képzési és Vizsgacentrum elnevezésű projektet is, így a diákok és az oktatók interaktív módon próbálhatták ki a képzéseket támogató szimulátorokat.

A közönség két nehézgép-szimulátor segítségével próbálhatta ki az autóbusz és kamionvezetést, illetve a daruzást, az elektronikai készségfejlesztő szimulátor használatával a villanyszerelés alapjait, valamint a festő szimulátort is igénybe vehették.

 

 

Oláh Gábor, a Képzési, Vizsgáztatási Igazgatóság igazgatója elmondta, hogy a KTI által kidolgozott képzési programok segítségével 4 órás készségfejlesztő képzéseken vehetnek részt a szakképzésben tanulók, amelyeknél modern, VR eszközökkel és szimulátorokkal valósul meg a tantervhez illeszkedő oktatás.

A résztvevők széleskörű tájékoztatást kaptak a KTI székhelyén kialakított, korszerű képzési eszközökkel felszerelt virtuális tanteremről is, ahol lehetőséget biztosítunk diákcsoportok számára különböző szimulációs eszközök kipróbálására, amely illeszkedik a szakmai képzésük anyagához.

Várjuk a szakképző intézmények jelentkezését, amelyre az alábbi oldalon van lehetőség: https://kkvkportal.hu/szakkepzoknek.

Továbbra is folyamatosan fogadjuk a vállalkozások és felnőttképzők jelentkezését a programba, amelynek célja munkahelyi képzések támogatása a közlekedési és kapcsolódó ágazatokban, amelyre 1 Mrd Ft áll rendelkezésre.

Bővebb tájékoztatás az alábbi weboldalon található: https://kkvkportal.hu/.

További hírek

A VOLÁN Egyesülés fotópályázata

2023. október 2.
A közösségi közlekedés fotós szemmel” címmel hirdetett fotópályázatot a VOLÁN Egyesülés. Három kategóriában várják  16.…