„Az iskola rendőre” programot tizenöt évvel ezelőtt, 2008 szeptemberében indította el az ORFK azzal a kifejezett céllal, hogy elősegítse a kisiskolások biztonságos és balesetmentes közlekedését, közlekedési ismereteik bővítését, valamint a gyermekek biztonságát veszélyeztető egyéb tényezők felderítését és megszüntetését.

A 2022/2023-as tanévben „Az iskola rendőre” programhoz országszerte 2831 közoktatási intézmény csatlakozott, és mintegy 2087 iskolarendőr segíti az iskolákat. Számukra tartották meg a budapesti Rendőrségi Igazgatási Központban a VIII. Országos Iskolarendőr Szakmai Napot, amelynek keretében átadásra kerültek a legjobb iskolarendőröknek járó kitüntetések is. A szakmai nap célja, hogy köszönetet mondjanak az iskolarendőrök fáradságos munkájáért, aktív részvételükért és a prevenciós területen nyújtott kiemelkedő teljesítményükért.

A VIII. Országos Iskolarendőr Szakmai Napon „Közlekedésre nevelés gyakorlati módszertani bemutatása” címmel tartottak előadást a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet Közlekedésbiztonsági szakterületének munkatársai, Ötvös Viktória osztályvezető és Gulyás Anikó projekt koordinátor.

További hírek

A VOLÁN Egyesülés fotópályázata

2023. október 2.
A közösségi közlekedés fotós szemmel” címmel hirdetett fotópályázatot a VOLÁN Egyesülés. Három kategóriában várják  16.…