A Vasúti tengelysúlymérési rendszer kidolgozása és kísérleti elindítása (VTSM) projekt eredményeinek bemutatására zárórendezvény keretében került sor 2023. december 5-én.

A projekt 2018-ban indult, a megvalósítás 2023. december 31-vel zárul. A megvalósításban az Építési és Közlekedési Minisztérium vett részt konzorciumi tagként, valamint a Magyar Államvasutak Zrt. volt együttműködő szerv.

A rendezvény a projektben megvalósított feladatokról szakmai előadásokat hallgathattak meg a résztvevők.

Az eseményt Zámbó Róbert, a VTSM projektvezetője, a KTI SKFII általános igazgató-helyettese nyitotta meg, majd bemutatta a projekt hátterét, az általános és IKOP felhíváshoz illeszkedő célkitűzéseit, közreműködő szerveket és az elvégzett feladatokat.

Ezt követően dr. Szepessy Zsolt az evopro Innovation Kft. ügyvezetője, a járműazonosítási rendszer szállításáért felelős evopro systems engineering Kft. képviseletében ismertette a tengelysúlymérés fontosságát, valamint a pilot program keretében a kijelölt 10 dinamikus helyszínen és 3 optikai kamera rendszerrel felszerelt helyszínen végzett munkát, a rendszer jövőbeni alkalmazásának lehetőségeit.

Végül Kustán Szabolcs a VTSM szakrendszeri funkciófejlesztésért felelős MultiContact Consulting Kft. ügyvezetője mutatta be fejlesztett hatósági statisztikai és kockázatelemzési funkciókat, annak hatósági és ügyféloldali lehetőségeit. A rendszer többek között az érkező mérési adatokat továbbítja az ÉKM Vasúthatósági Főosztály részére.

rendezvény
logo

További hírek

Vizsgadíj változás

2024. február 2.
Aktuális közúti közlekedési szakember képzéséhez, továbbképzéséhez kapcsolódva tájékoztatjuk, hogy a képzését záró, mindenkori érvényes vizsgadíjakat…