A Széchenyi István Egyetem és a Közlekedéstudományi Egyesület szervezésében 2023. június 8-9-én zajlott le Győrben a XIII. Nemzetközi Közlekedéstudományi Konferencia. A 2011-ben életre hívott rendezvény évről évre remek lehetőséget nyújt a hazai és nemzetközi szakmai együttműködések elősegítésére, valamint a tudományos kutatási eredmények bemutatására.

Az idei évben a „Multimodalitás és fenntarthatóság” alcímet viselő konferencián 5 angol nyelvű, valamint 15 magyar nyelvű szekcióban több mint 90 előadás hangzott el.

A hagyományokhoz híven a KTI Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet, valamint a VPE munkatársai idén is aktív résztvevői voltak a konferenciának, 22 előadással képviselve intézetünket. Kollégáink egyebek között a közlekedésbiztonság, a fenntartható közlekedés, a közszolgáltatás, valamint a közlekedésszervezés területén mutatták be legújabb tudományos eredményeiket. A konferencián a következő kollégáink adtak elő: Dr. Andrejszki Tamás, Ács Balázs, Borza Viktor, Dr. Balogh Edina Anna, Dr. Bódi Antal, Dr. Csendes Bálint, Dancz Ákos Gyula, Faragó Ferenc, Keresztényi Tamás, Kövesdi István, Krizsik Nóra, Dr. Lieszkovszky József Pál, Lévai Zsolt, Miksztai Péter, Nagy Péter Dávid, Oszter Vilmos, Ötvös Viktória, Qasseer Ola, Strommer Tamás, Dr. Szeri István, Tordai Dániel, Tumik Péter, Virág Álmos.

A vasúti és a közúti közlekedés területéről az infrastruktúra, a járművek, valamint az utasok vonatkozásában is érdekes előadásokat hallhattak a résztvevők. Kiemelt figyelem irányult a kerékpáros közlekedésre, amely külön szekciót kapott a konferencia programjában.

További hírek