Elkészültek a digitális oktatómodulok a környezeti fenntarthatósági elveknek megfelelő tananyagfejlesztés keretében.

A KTI a környezeti fenntarthatósági elveknek megfelelő tananyagfejlesztés keretében, egy, az oktatási tervbe illeszthető, választható modulokként felhasználható digitális oktatóanyagot dolgozott ki a szakképzésben oktatók és tanulók számára.

Az oktatómodulok olyan általános fenntarthatósági témakörökkel foglalkoznak, mint a vállalatok társadalmi felelősségvállalása, a digitalizáció előnyei és hátrányai, a károsanyag-kibocsátás mérhetősége és összehasonlíthatósága, vagy éppen a vízlábnyom fogalma.

Az oktatómodulok amellett, hogy ismertetik a fenntarthatóság és az energiahatékonyság alapfogalmait, olyan szabványokra és intézkedésekre is felhívják a figyelmet, amelyek az Európai Unió egészére kiterjedő logisztikai hálózat környezettudatosságát segítik elő.

A tanulók előbb egyéni kutatómunkával ismerkednek meg az egyes témakörök alapjaival, majd gyakorlatorientált, szerepjátékra épülő csoportfeladatok során próbálhatják ki a fenntarthatósággal összeegyeztethető vállalati döntéshozatal folyamatait. Az így szerzett tudás átlátható képet biztosít számukra a nemzetközi logisztika kapcsolati hálójáról.

További hírek

Vizsgadíj változás

2024. február 2.
Aktuális közúti közlekedési szakember képzéséhez, továbbképzéséhez kapcsolódva tájékoztatjuk, hogy a képzését záró, mindenkori érvényes vizsgadíjakat…