GINOP-6.2.6-20-2020-00001 „Ágazati képzőközpontok, okos struktúrák és képzőhely alternatívák”

2023. április 20-án lezárult a KTI Nonprofit Kft. által meghirdetett „Modellvállalat 2022/23.” szimulációs verseny hatodik modulja „A vállalkozás működtetése”, valamint a 2/2. „A weboldalkészítés alapjai” versenyforduló és ezzel véget ért a verseny online szakasza.

A csapatoknak az elmúlt hónapokban kellett elkészíteniük vállalkozásuk weboldalát, amelyet a zsűri kötött szempontrendszer alapján vizsgált. Véleményezték a weboldalak megjelenését, a feltöltött tartalmakat, de értékelték a kreativitást, az egyedi megoldásokat is.

„A vállalkozás működtetése” tananyagegységben a versenyzők átismételhették a jövőkép és a küldetésnyilatkozat meghatározásának menetét, az üzleti terv készítésének folyamatait, valamint megismerhették a kockázatmenedzsment és az időmenedzsment lépéseit.

A modul emellett bemutatta a Pomodoro technikát, az Eisenhower-mátrixot, és az „Intézz el mindent”-módszert, valamint részletesen foglalkozott a munkaerő-gazdálkodás főbb tudnivalóival, jogi hátterével.

A fordulóban a versenyzőknek készíteniük kellett egy képzeletbeli „riportot” kép vagy hangrögzítéssel, amelynek során azt dolgozták fel, hogy szerintük mi lesz a sorsa a vállalkozásuknak 5 év múlva, hol fognak tartani, milyen pozitív és negatív jellegű tapasztalatokat szerezhettek az évek alatt.

A hatodik modulban a „Fish Street Food”, a „Gonda Tema” és a „KRT: Smart Factory” csapatok nem adtak le csapatfeladatot, így az ő munkájuk nem kerülhetett értékelésre.

A hatodik forduló csapatszintű eredményét a versenyzők által egyénileg, a Nexius rendszerben kitöltött teszten szerzett pontjaik átlaga, illetve a csapatmunkában elkészített feladatra kapott pontjaik adták.

Az Értékelő Testület úgy határozott, hogy mivel a 10. helyen két csapat döntetlen helyezést ért el, ezért az idei kecskeméti döntőbe a tervezett 10 helyett 11 csapat jutott tovább!

A 2023. április 20-án zárult „Modellvállalat 2022/23.” verseny online szakaszában az alábbi eredmények születtek:

 

Az alábbi 11 csapat jutott a döntőbe:

  1. Balatoni Kadarkák
  2. Green Goat
  3. Szurikáták
  4. Szikszi filament kft
  5. KREA-TEAM
  6. Közgáz Keselyűk
  7. NyuggiSzakik
  8. VízÜgyesek
  9. Green-Go
  10. GazdÁSZOK és Észbontók

Gratulálunk minden résztvevőnek és a döntős csapatoknak!

További hírek