A KTI által, a ’Zöldszakképzés’ projekt keretében fejlesztett digitális tananyagok teszteléséről írtunk korábbi cikkünkben, most pedig bemutatjuk a tesztelés után kapott visszajelzéseket.

A környezeti fenntarthatóság érdekében fejlesztett digitális tananyagokat széles körben teszteltük.

Mivel ezek az anyagok választható modulokként beilleszthetőek a tananyagok közé, fontos volt számunkra a pedagógusok és tanuló csoportjaik véleménye.

Most ezekből a visszajelzésekből mutatunk be néhányat:

„Jó kezdeményezésnek tartom, hogy a KTI innovatív módon „zöld” digitális tananyagfejlesztésbe kezdett a közlekedés és logisztika szakmai ágazataiban.
Külön elismerést érdemelnek a tananyagfejlesztésért felelős kollégák, mivel azokat a szakembereket is bevonták  a tananyag fejlesztésébe, akik a szakoktatásban ezeken a területeken oktatóként dolgoznak. A tananyagtartalmak így aktuális, hiteles információkat tartalmazhatnak.

A tesztelések során a tanulók is azonnal értelmezni tudták a tananyagfelépítés logikáját és a rendszer kezelését, jelentős hibák sem kerültek megállapításra.

Részemről megtiszteltetés és öröm volt ebben a tananyag fejlesztési projektben részt venni.”

Ignácz Róbert
Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum, Szolnok

„A BGSZC Magyar Hajózási Technikumból 3 osztály vett részt a tesztelésen.
A diákok többsége nagyon érdekesnek találta a Nexius felületén olvasott tananyagok témáit.
A mérésben részt vett tanulókból páran megjegyezték, hogy ezeket a témákat nem olvasták még.
Megfigyeltem, hogy szívesen foglalkoztak vele. Külön kiemelték a tanulók, hogy a témakörök, amelyek a tananyagtartalomhoz készültek, nagyon jól kapcsolódtak egymáshoz és érthetők voltak. Véleményük szerint a felület is könnyen kezelhető volt, láthatóan gyorsan eligazodtak a tananyag e-learning rendszerében, pedig újdonság volt számukra. Tehát a tesztelés során azt tapasztaltam, hogy nagyon otthonosan mozogtak a felületen.

Oktatóként fontos megjegyezni, hogy a tudás felmérésére alkalmas feladattípusok voltak, a tananyaghoz beillesztve, ezért többen a teszteket ismételten megcsinálták, törekedtek a jobb eredményre.

Köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk benne!”

Tokodi Zoltánné
Igazgatóhelyettes
Magyar Hajózási Technikum, Budapest

„A kezelőfelület nagyon felhasználóbarát, könnyen átlátható és egyértelműek a leírások. Jó az egész tananyag, nagy előny, hogy számítógépről és mobiltelefonról is elérhető egyaránt, mivel a mai korban mindenki kezében, zsebében ottvan a mobil mint egy kis hordozható iroda vagy tankönyv és akár utazás közben vagy várakozásnál tud tanulni.

További pozitívum, hogy a kérdések változatosak olyan szempontból, hogy többféle variációk követik egymást, valamint meg lehet nézni az elhibázott kérdésekre adott választ és javításra is van lehetőség. A témakörök széles spektrumon mozognak a zöld közlekedés témában így egy adott közlekedési alágazatban  kevésbé ismerős ember is tud új információt szerezni.”

Fáskerty Péter
Bercsényi Technikum, Győr

„A teszt nagyon informatív és jól felépített volt. Sok hasznos és számomra új információt tartalmazott. Segít abban, hogy jobban megértsük, mi lesz a logisztika jövője a digitalizációban. Valamint az előbbit megfordítva, segít megérteni azt,  hogy az internet és a modern technológia hogyan teremt kapcsolatot az ágazatok között, illetve a vevők és az értékesítők között.

Ezt egy tanuló írta nekem.”

Sasvári Marianna
Bercsényi Technikum, Győr

További hírek